AFGELAST: De Bomen Bijen Borrel, Dorpswandeling in Wolfheze

Foto: Dorpsbelang Wolfheze

“We hebben besloten de Dorpswandeling van vanavond (dinsdag 29 mei) af te gelasten. De verwachtingen en het weer zijn te onzeker. Risico willen we onder de bomen niet lopen. Wellicht in september een herkansing.”

De Dorpswandeling 2.0 van vorig jaar (Reijerscamp en Henriëttehoeve) was een groot succes en daarom heeft Dorpsbelang Wolfheze een nieuwe en interessante wandeling op het programma staan.

Op 14 maart jl. is op het terrein van Pro Persona een bijenboom geplaatst. Het is slechts één van de vele bijzondere bomen die op het terrein staan.

Bijzonderheden van het eigen dorp

Samen met natuurgids Henk Eikholt en dorpsimker Jan Joris van Kampen gaat de wandeling van dit jaar, op dinsdagavond 29 mei, langs die bijzondere bomen.

De Lentewandeling van vorig jaar bleek een leuke manier om bijzonderheden van het eigen dorp te horen en om op plaatsen te komen waar men anders niet komt. En natuurlijk is het ook leuk andere mensen te leren kennen tijdens het wandelen en bij een drankje.

De start is om 19.00 uur op het Dorpsplein en de wandeling gaat vandaaruit het terrein van Pro Persona op. Na de wandeling trakteert Dorpsbelang op een drankje in restaurant De Tijd.

De gidsen

Henk Eikholt is adviseur groen op het terrein van Pro Persona en natuurgids. Regelmatig twittert Henk over zijn waarnemingen van planten en dieren op het terrein. Ook over de pas geplante bijenboom plaatste Henk een tweet. Uiteraard wandelen we daar ook langs.

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Zij zorgen voor bevruchting van planten en bomen en produceren ook nog eens overheerlijke honing. Dorpsgenoot Jan Joris van Kampen is imker en vertelt over zijn passie en de noodzaak om voor bijen een gezonde leefomgeving te scheppen.

Makkelijke loopschoenen zijn aanbevolen.

Lees ook: In Wolfheze bruist en zoemt het straks van het insectenleven