De Rijn Verbindt: samenwerking voor een gezonde, groene en levende Rijn

Laag water in de Rijn
Laag water in de Rijn
Foto: DM van Hellesem

Regio – ‘De Rijn Verbindt’ is een Europees project dat 4 jaar duurt waar tien Nederlands en Duitse organisaties samen werken aan een gezonde, groene en levende Rijn.

12 oktober 2023 ging het officieel van start en de Provincie Gelderland draagt er € 442.000 aan bij.

Betere balans tussen mens en natuur

Het terugdringen van plasticvervuiling, de terugkeer van trekvissen, de ontwikkeling van rivierbossen, ecologische verbindingen en tentoonstellingen over de rivier die Nederland en Duitsland verbindt. Tien Duitse en Nederlandse organisaties werken samen aan een gezonde, groene en levende Rijn.

De Rijn is met ruim 1200 kilometer een van de langste rivieren van Europa. De rivier verbindt Nederland en Duitsland. ‘De Rijn Verbindt’ krijgt steun uit het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland.

Meer weten? Lees welke resultaten ‘De Rijn Verbindt’ de komende 4 jaar wil behalen, of bekijk onderstaande animatie.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen