Bloemen geeft geen toestemming paramotors

Foto: Ninoencabo, pixabay

Waarnemend burgemeester Hein Bloemen geeft toch geen toestemming aan paramotors om op te stijgen of te landen in de uiterwaarden van Oosterbeek en Doorwerth.

Eerder was die toestemming wel afgegeven maar diverse bewoners en organisaties hadden bezwaar gemaakt.

Niet bevoegd

Afgelopen vrijdag kwam de burgemeester tot de conclusie dat hij geen bevoegd gezag is. De aanvraag voor een zogenaamde TUG-ontheffing wordt daarom doorgestuurd naar de provincie Gelderland. Een TUG is een ontheffing voor Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik. Deze moet aangevraagd worden als men buiten een luchthaven wil landen of opstijgen met bijvoorbeeld een helikopter of paramotor.

Tegen de ontheffing werd bezwaar aangetekend door bewoners en organisaties als Vijf Dorpen in ’t Groen en de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Er werd gewezen op het gevaar van verstoring van de beschermde natuur in de uiterwaarden, de paramotors zouden voor geluidsoverlast zorgen.

Verheugd

GroenLinks Renkum toont zich verheugd met deze wending. Zij ageren al sinds 2010 tegen de afgiften van dergelijke vergunningen. “Het feit dat zoveel mensen blijven protesteren in deze langlopende zaak, geeft aan dat het sterk leeft onder de inwoners. Wij blijven dit onderwerp volgen bij de provincie en wij blijven ons inzetten voor rust en stilte in de uiterwaarden.” aldus de fractie op hun website.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen