Lang Leve Kunst in Renkum zoekt vrijwilligers

Foto: Lang Leve Kunst Renkum

Lang Leve Kunst in Renkum zoekt vrijwilligers die ouderen willen begeleiden bij kunstzinnige activiteiten. Hiervoor start 22 september een trainingsprogramma.

Binnen het programma scholen professionele docenten de vrijwilligers op het gebied van zang, schilderen of creatief schrijven en leren ze omgaan met kwetsbare ouderen. Met praktische ondersteuning van Lang Leve Kunst gaan de vrijwilligers na de trainingen zelf aan de slag met ouderen in woonzorgcentra.

Praktische ondersteuning

Een eerste lichting vrijwilligers is al volop bezig met lesgeven. Zij volgden de eerste trainingssessie van Lang Leve Kunst in Renkum in het voorjaar van 2016. “Elke donderdagmiddag zing ik samen met 3 andere vrijwilligers op de Molenberg”, schrijft een van hen. “Bewoners komen gezellig samen in ‘de huiskamer’ en dan zingen we liedjes van vroeger. Ze genieten met volle teugen.”

De vrijwilligers zijn actief in verschillende woonzorgcentra in de gemeente Renkum. Ze schilderen, zingen of schrijven met deze bewoners. “Het leuke is vooral dat je zélf creatief bezig bent en tegelijkertijd anderen begeleidt om zich artistiek te ontplooien. Je leert van elkaar en ontmoet nieuwe mensen. Zo lever ik een waardevolle bijdrage aan de maatschappij, en dat vind ik fijn.”

Belangstelling?

De trainingen bestaan uit 10 bijeenkomsten, die 22 september t/m 8 december 2016 plaatsvinden in De Klipper in Oosterbeek. Er worden oefeningen en voorbeelden aangereikt en het omgaan met ouderen komt aan bod. Iedereen die een passie heeft met kunst en cultuur en deze wil delen met anderen kan deelnemen.
Mensen die belangstelling hebben de trainingen in het najaar te volgen kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht bij Lang Leve Kunst in Renkum, [email protected]  of via de telefoon op 06-38 10 36 16.

Over Lang Leve Kunst in Renkum

Lang Leve Kunst in Renkum is onderdeel van het landelijke programma dat ouderen stimuleert aan actieve kunstbeoefening te doen. De Bibliotheek Veluwezoom en Welzijn Renkum bundelen vanuit dit initiatief hun expertise om een uitdagend en gevarieerd programma te bieden in de gemeente Renkum.

De samenwerking is een opstap naar een aantrekkelijk en bloeiend netwerk waaraan Renkumse inwoners en organisaties die affiniteit hebben met kunst en cultuur zich kunnen verbinden en bijdragen én waarbinnen ruimte is voor nieuwe initiatieven.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen