6DorpenSchoon aktief tijdens Airborne Wandeltocht

Foto: Laragiddingsofficial, wikimedia

De Renkumse milieugroep 6DorpenSchoon gaat op ludieke wijze afval verzamelen van de wandelaars tijdens de 70e Airborne Wandeltocht.

Wandelaars die net iets hebben wat weggegooid moet worden, wordt gevraagd dit aan één van de clowns te geven.

Opruimclowns

Ze komen dat overigens zelf vragen, die clowns en op welke manier dat is, weten we niet. Maar clowns kennende, zal het vast een humormomentje tijdens het wandelen worden.

Wandelaars kunnen ’s morgens een reserve-afvalzak halen. Die zijn bedoelt voor als zij ergens een volle afvalbak zien, die kunnen ze dan vervangen voor een nieuwe. De volle kan dichtgeknoopt worden, die zal later worden opgehaald. Tijdens de wandeltocht is dat natuurlijk een beetje moeilijk.

In de zak, niet op straat

De organisatie heeft natuurlijk gezorgd dat er overal afvalbakken staan. Van te voren is moeilijk inschatten hoe vol die komen met al die mensen die langs komen lopen en als ze onverhoopt vol komen te zitten, is het natuurlijk fijn als er wandelaars meelopen die zo’n reserve-afvalzak hebben.

Dat voorkomt een hoop extra rommel en des te sneller is de omgeving daarna weer schoon. Daarom zegt de organisatie van de Airborne Wandeltocht ook:

Laat alleen je voetstappen achter!

6DorpenSchoon en de clowns te vinden langs het parcours op de Utrechtseweg tussen de Bernardhulpuskerk en de Albert Heijn.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen