Ants on a shrimp in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op donderdag 19 oktober vertoont Filmhuis Oosterbeek samen met Stichting Scarabee de Nederlandse documentaire Ants on a shrimp die een inkijkje geeft in hoe topchef-kok René Redzepi werkt.

Deze documentaire is gemaakt door Maurice Dekkers, bekend van de Keuringsdienst van Waarden.

Noma

Japan – januari 2015: één van de beste restaurants ter wereld, het in Kopenhagen gevestigde Noma met zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi, verhuist voor de periode van vijf weken naar Tokio voor een uniek culinair experiment.

Noma staat bekend om zijn dogmatische aanpak van koken met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving van het restaurant. Is Redzepi in staat om binnen een korte periode met voor hem nog onbekende Japanse ingrediënten een 14-gangen menu te creëren dat ‘World’s Best Restaurant’-waardig is?

Fooddocu

Ants on a Shrimp is een unieke en spannende fooddocumentaire over één van de, volgens Time Magazine, meest invloedrijke mensen ter wereld die samen met zijn team het grootste culinaire experiment uit zijn leven aangaat. Voorafgaand aan deze film vindt een Q&A plaats met cameraman Hans Bouma en is de korte film Umami te zien.

De documentaire is op donderdag 19 oktober om 20.00 uur te zien in Filmhuis Oosterbeek. Kaartjes kunt u bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen