Wat is er te doen dit weekend in Renkum

Foto: Boudewijn Berends flickr

Er zijn leuke dingen te doen in onze gemeente dit weekend en je vervelen is echt niet nodig! Het belooft een droog weekend te worden en echt koud wordt het ook niet. Mooi weer om er op uit te gaan dus.

Het weekend begint op vrijdag nietwaar. Vanaf 15:00 is het goed vertoeven op de Vosheuvel in Heelsum. Vrijwilligers van de Boschhoeve organiseren daar een kerst-wintermarkt. Niet getreurd als je tot de avond moet werken, ze zijn er tot 21:00. Mocht je je weekend sportief willen beginnen, kun je terecht bij de sponsorloop die RVW en CHRC organiseren in Renkum, de opbrengst gaat naar Serious Request. Alleen leden lopen mee, maar zij worden natuurlijk graag aangemoedigd ‘langs de lijn’.

Vroege vogels kunnen zaterdag om 9 uur al terecht in het winkelcentrum van Doorwerth voor de kerstmarkt waar alle ondernemers allang in kerststemming zijn. In plaats van een kerstmarkt, wordt er bij woonzorgcentrum Sonnenberg in Oosterbeek juist een winterfair gehouden. De opbrengst gaat naar de bewoners van het centrum en het Nationaal Ouderenfonds gaat de opbrengst verdubbelen!

Het Vredeslicht komt naar Oosterbeek! Gebracht door de Oosterbeekse Scouts van OPV-Schoonoord en zaterdag om 13:30 wordt het licht aangestoken. Het licht wordt verder verspreid door diverse kerken:

Zaterdagavond kun je je weer melden achter de Vredebergkerk in Oosterbeek voor de Kerstkuier. Kuierend langs de route wordt het kerstverhaal verteld in woord en zang. Na het succes van vorig jaar kon een herhaling natuurlijk niet uitblijven.

Mocht je gaan kuieren in Oosterbeek, dan mis je wel de lichtshow tijdens Renkum bij Kaarslicht van de Renkumse Molen. In de Dorpsstraat in Renkum wordt dan ook een kerstmarkt gehouden met een ijsbaan waar je gratis kan schaatsen. Vlakbij, bij de RK Kerk op de Dorpsstraat is nog een kerstmarkt, ze schijnen daar hele mooie kerststukjes te verkopen, leuk om weg te geven met de kerst.

Zondag is Oosterbeek aan de beurt met een gezellige kerstmarkt waar lokale ondernemers leuke (kerst)artikelen verkopen. Er is een draaimolen en naar verluidt is de Kerstman ook aanwezig!

Of wil je zondag juist even lekker bijkomen van al die kerstmarkten? Dat kan in het Huis van Renkum voor een gezellige High Tea waarvan alle opbrengsten naar Stichting Opkikker gaan. Daar kikker je dus niet alleen zelf van op!

 

Is jouw evenement niet genoemd en zou je dat wel graag willen? Geef je volgende evenement (in de gemeente Renkum) door via [email protected] en het wordt opgenomen in het volgende weekendoverzicht. Indien aanwezig, graag een affiche of folder toevoegen. Geef ook je door-de-weekse evenement door, voor opname in de Renkum Agenda.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen