Amerikaanse La La Land in het Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Emma Stone en Ryan Gosling, het paar in de retromusical La La Land, worden ook wel de 21-eeuwse opvolgers genoemd van Ginger Rogers en Fred Astaire, het klassieke hollywoodpaar

De film is een hit na een vloed aan vijfsterrenrecencies. Het duo Stone-Gosling schitterden eerder samen in Crazy, Stupid, Love (2011) en in Gangster Squad (2013).

La La Land

In La La Land spelen ze Mia en Sebastian. Los Angeles, oftewel La La Land, is een stad waar jonge mensen hun dromen achternajagen. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere.

Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Ze ontmoeten elkaar een paar keer toevallig en worden verliefd.

Ze proberen elkaar te stimuleren hun dromen waar te maken en met succes, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Oscar

La La Land is geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle. Het is zijn eerste grote Hollywoodfilm en hij pakt uit met een ode aan de klassieke musical. De film ging op 31 augustus in première op het filmfestival van Venetië en behaalde een recordaantal Oscarnominaties. In totaal ontving de film 14 nominaties, evenveel als All About Eve (1950) en Titanic (1997). Daarmee is de film gedeeld recordhouder.

La La Land draait op vrijdag 3 maart om 21.00 uur en op zondag 5 maart om 20.00 uur in Filmhuis Oosterbeek. Het is aan te raden kaarten te reserveren via de site www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen