112

Heelsummer gaat zes maanden de cel in

Foto: AJEL, pixabay

Een 44-jarige inwoner van Heelsum is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor afpersing en diefstal. Hij pleegde de misdaad met twee anderen die ook veroordeeld werden. Dit maakte rechtsspraak vandaag bekend.

In maart 2015 ging de man, samen met een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Tolkamer naar het huis van de vriendin van het slachtoffer in Lobith. De man zou een bedrag schuldig zijn aan de Heelsummer.

Geslagen, bedreigd en bestolen

Het slachtoffer werd door de Heelsummer geslagen en geschopt en door beide mannen werd hij bedreigd. Het slachtoffer heeft toen geld gegeven om de situatie te stoppen, ook zijn pinpas inclusief pincode gaf hij af. De vrouw uit Tolkamer ging hiermee pinnen en gaf dat geld aan de inwoner van Heelsum die het meenam.

De 24-jarige man kreeg dezelfde veroordeling aan zijn broek als de Heelsummer en beide moeten tevens schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De vrouw werd vrijgesproken van de afpersing. Wel kreeg ze drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van twee jaar en 120 uur werkstraf.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen