Waargebeurde The Day Will Come in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

The Day Will Come speelt zich af in een tijd waarin dagelijks gedemonstreerd wordt tegen de oorlog in Vietnam, de strijd om de eerste man op de maan losbarst en er in heel Europa een nieuwe jeugdcultuur opkomt.

Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg.

Jongensinternaat

Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen.

Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares. Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie.

Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.

Waargebeurd

The Day Will Come is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. In Denemarken was de film een groot succes. Hij werd met 5 Robert Awards, de belangrijkste Deense filmprijzen, bekroond en trok in korte tijd meer dan 200.000 bezoekers.

Regisseur Jesper W. Nielsen en scenarioschrijver Søren Sveistrup, tevens de makers van Borgen en The Killing, vielen beiden in de prijzen.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 19 mei om 21.00 uur en op zondag 21 mei om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen