Filmhuis Oosterbeek vertoont King of the Belgians

Foto: Filmposter

King of the Belgians gaat over de eenzame ziel van koning van Wallonië, Nicolas III. Hij heeft al lang het gevoel dat hij een verkeerd leven leidt. Hij leeft een ingedommeld bestaan.

Dan vertrekt hij op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning wat op te fleuren.

Onafhankelijkheid

Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige storm alle telecommunicatie en vliegverkeer.

De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren.

Odyssee

Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren.

En zo begint hun undercover odyssee door de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde die de Koning weer zin aan het leven geeft.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 30 juni om 21.00 uur en op zondag 2 juli om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen