Vermiste hondje Rasta van de Graaf van Rechterenweg is weer thuis

Foto: WIOA

Ben je met een heel zoekteam sinds vrijdag op zoek naar het hondje Rasta van je (schoon)vader, komt ie zondagochtend gewoon in jouw tuin in een ander dorp aanlopen!

Rata is een hondje dat uit het buitenland komt. Hij heeft eerst tien dagen in Heveadorp gezeten voor hij naar Oosterbeek en zijn uiteindelijke baasje ging.

Uit de riem

Daar glipte hij afgelopen vrijdag uit de riem toen zijn baasje hem uitliet op de Graaf van Rechterenweg in Oosterbeek. Omdat Rasta’s baasje 77 jaar is, was het vooral schoonzoon Gerhard en het team van WIOA die naar hem opzoek gingen. Er waren zichtmeldingen in Oosterbeek en zelfs in Doorwerth. Maar steeds liep hij weg en men kreeg hem niet te pakken.

Dat was dus een hele verassing toen hij vanmorgen maar zo binnen kwam lopen door de openstaande deur! Gerhard is onder de indruk: “Helemaal uit zichzelf komt hij naar ons toegelopen. Hij sprong in mijn armen en was superblij!.”

Rasta ligt nu lekker uit te rusten onder de bomen in de tuin, bij te komen van zijn 2-daagse avontuur. Hoe hij na er tien dagen gewoond te hebben het huis heeft teruggevonden is een raadsel en best knap. End goed, al goed!

—————————–

Rasta is een wollig, grijs/zwart middelgroot hondje die vanochtend van de riem schoot op de Graaf van Rechterenweg in Oosterbeek. Hij ging er vandoor en is sindsdien vermist.

Zijn baasje is 77 jaar en kan zelf niet gaan zoeken. Hij is gemeld bij Where Is Our Angel (WIOA), een groep die actief zoekt naar vermiste dieren.

Wollig en krullerig

Rasta werd voor het laatst gezien bij Camping de Bilderberg in Oosterbeek, langs de bosrand bij het sportpark. Hij is wat mensenschuw en daardoor niet makkelijk te benaderen. Beste is, als je hem ziet, op je hurken te zitten, op je been kloppen en tegelijkertijd roepen: “Rasta, kom maar”.

Rasta is anderhalf jaar oud, weegt een kilo of tien en is een reutje. Hij lijkt een beetje op een Boomer-hondje of een mini-bouvier: helemaal wollig, krulhaar, berenpootjes, hangoren en een krulstaart.

WIOA

Wil jij ook actief meezoeken met vermiste honden in de buurt? Meld je dan bij de Facebook van WIOA, als je wilt kom je tevens op de WhatsApp lijst zodat je meteen op de hoogte bent als er een dier vermist is (is het te ver uit je buurt, dan meldt je, je zo weer af bij de betreffende WhatsApp-groep).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen