Wie wordt voorleeskampioen gemeente Renkum?

Foto: Jeugdjournaal

Op zaterdag 30 januari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom de Kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Renkum.

De schoolkampioenen van tien basisscholen lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8.

Basisscholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling tot schoolkampioen benoemd.

Vervolgrondes

De winnaar van de Kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Renkum door naar de Halve Finale op 12 maart in Duiven. Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij voorleeskampioen van de provincie Gelderland om vervolgens deel te nemen aan de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016, die staat gepland op woensdag 25 mei.

Jury

De Kwartfinale van de gemeente Renkum vindt plaats in de Bibliotheek Oosterbeek. In de jury nemen plaats: Jan Paul Gebben, burgemeester van de gemeente Renkum, Wim Kersten, mede-eigenaar van boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en Marianne Brouwer, medewerker bij de Bibliotheek Veluwezoom.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen