Station Wolfheze genomineerd als Meest ontoegankelijke situatie

Foto: Renkum Nieuws

Voorzitter van Dorpsbelang Wolfheze, Frans van Daal heeft het station in Wolfheze genomineerd als Meest ontoegankelijke situatie van Nederland. Dat deed hij naar aanleiding van een oproep door theatermaker Marc de Hond.

Marc zit zelf in een rolstoel en weet als geen ander hoe moeilijk het is je te verplaatsen als je dan afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

Aangepaste auto

Marc had het geluk dat hij een aangepaste auto heeft kunnen afschaffen maar hoe het voorheen ging, weet hij nog goed: “Voor elke verplaatsing moest ik leuren bij mensen om mij heen of ze me wilden brengen, een rolstoelbus regelen, of op avontuur in slechts gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk Openbaar Vervoer.” schrijft hij op zijn website.

Hij vindt dat een rolstoelgebruiker zich, net als iedereen, moet kunnen verplaatsen en alles gewoon bereikbaar moet zijn. Hij steunt een petitie die daartoe oproept en riep anderen op te melden welke situatie in Nederland het slechts toegankelijk is.

Het Openbaar Vervoer is niet de enige plek waar het moeilijk komen is voor iemand met een beperking, ook veel gebouwen en zelfs overheidsgebouwen zijn soms slecht, of helemaal niet te bereiken als je niet gewoon op twee benen kan lopen.

Frans maakte een filmpje over de situatie in Wolfheze, stuurde die in en werd genomineerd met nog vier andere situaties. De winnende locatie zal door Thyssenkrupp Encasa Nederland toegankelijk gemaakt worden. Zij ontwikkelen onder andere trapliften.

Stemmen

De stemming loopt via de Facebookpagina van Marc, om te stemmen klik je op de foto van Frans’ filmpje en reageer met het woord PERRON. Ga daarvoor naar dit bericht. Alle stemmen worden verrekend met de punten die al door de jury zijn gegeven.

Hier is het filmpje te zien dat Frans maakte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen