A Walk in the Woods in Filmhuis Oosterbeek (trailer)

Foto: Filmposter

Op vrijdag 4 maart en zondag 6 maart vertoont Filmhuis Oosterbeek de komedie A Walk in the Woods van Ken Kwapis met Robert Redford en Nick Nolte.

Schrijver Bill Bryson is op een punt in zijn leven waarbij hij zich afvraagt hoe goed hij eigenlijk het land kent waarin hij woont. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, besluit hij om zich te wagen aan de wereldberoemde Appalachian Trial van ruim 3400 kilometer langs de oostkust van Amerika.

Om zijn vrouw gerust te stellen onderneemt hij de tocht met zijn oude vriend Stephen Katz, die hij veertig jaar geleden voor het laatst heeft gezien toen ze met ruzie uit elkaar gingen. Beiden heren beginnen vol frisse moed maar met een ongetraind lichaam aan de loodzware beproeving. Ze leren niet alleen elkaar weer goed kennen, maar ook het land Amerika met zijn soms ietwat rare gewoonten.

Boekrechten geclaimd

Een tocht van ruim 3400 kilometer was de start voor auteur Bill Bryson eind jaren negentig om zijn Amerika weer te herontdekken, nadat hij ruim twintig jaar in Engeland had gewoond. De uitdaging werd niet gehaald, maar het leverde in 1998 wel het verfrissend leuke boek A Walk in the Woods op. Robert Redford was er toentertijd als de kippen bij om de rechten van het boek te claimen, maar toch duurde het nog ruim vijftien jaar eer de verfilming het levenslicht zag.

In eerste instantie wilde Redford namelijk de film maken met legende Paul Newman aan zijn zijde (met wie hij samenwerkte in de klassieker Butch Cassidy and the Sundance Kid), maar doordat laatstgenoemde te ziek werd, kwam het project nooit van de grond. Nu, jaren na dato, is de verfilming er alsnog en zien we Redford als schrijver Bill Bryson tijdens zijn onderneming om de Appalachian Trial tot een succesvol einde te brengen. De rol van Stephen Katz, die dus oorspronkelijk door Paul Newman gespeeld zou worden, wordt ingevuld door Nick Nolte waarmee de filmwereld weer een zeer bijzonder duo rijker is.

Nolte, is heerlijk op zijn plaats als de ietwat wereldvreemde Katz die overduidelijk niet zo’n perfect leven heeft gehad als Bryson. Geen sympathie krijgen voor zijn geweldige karakter is dus eigenlijk onmogelijk.

Deze film is te zien op vrijdag 4 maart om 21.00 uur en zondag 6 maart om 20.00 uur. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen