Oordeel KNVB maandag over CHRC en VVLK

Foto: blickpixel Pixabay

De Leuthse voetbalclub VVLK maakt op hun website bekend dat de KNVB as maandag na 14:00 zal laten weten wat de uitspraak is van de tuchtraad. Samen met de Heelsumse voetbalclub CHRC hebben zij zich afgelopen dinsdag moeten verantwoorden voor de tuchtcommissie, volgend op hun duel 8 november. Tijdens dit duel raakten spelers van beide teams met elkaar in gevecht.

CHRC: normen en waarden staan bij ons hoog in het vaandel

Voorafgaand aan de tuchtcommissie zijn beide teams met elkaar in gesprek. Op hun websites staat de mailwisseling waarbij zij beiden laten blijken de gebeurtenissen hoog op te nemen. CHRC laat in de mail weten al vergaande maatregelen te hebben genomen. Zo heeft de trainer van het 1e elftal zich teruggetrokken, evenals enkele spelers. Ook is er een verzoek uitgegaan naar de KNVB om het 1e elftal uit de competitie te halen.

VVLK: gebeurtenissen stroken absoluut niet met onze normen en waarden

In het Leutse clubhuis heeft het bestuur een avond belegd. Aanwezig waren de spelers, elftalleiding en bestuur, maar ook toeschouwers. Het bestuur had tevens vertegenwoordigers van de KNVB en politie uitgenodigd. Tesamen hebben zij over de gebeurtenissen van 8 november gesproken. Volgens VVLK werd er constructief gesproken en waren veel mensen opgelucht. Tot de uitspraak van de KNVB wordt door iedereen mediastilte in acht genomen.

Beide clubs laten hiermee zien hun verantwoordelijkheden te nemen. Maandagmiddag zal bekend zijn welke maatregelen de KNVB tegen beide clubs zal nemen. Dit weekend wordt door beide clubs niet gevoetbald en zullen alle betrokkenen met spanning op de uitslag wachten.

Bron: VVLK & CHRC

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen