‘De man die de wereld wilde veranderen’ in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op woensdag 18 mei vertoont Filmhuis Oosterbeek in samenwerking met Scarabee de documentaire ‘De man die de wereld wilde veranderen’ over de Oosterbeekse kunstenaar en visionair Peter Westerveld. Regisseur Mariëtte Faber zal haar bijzondere documentaire toelichten tijdens deze avond.

De hoofdpersoon van de documentaire ‘De man die de wereld wilde veranderen’, de Oosterbeekse kunstenaar Peter Westerveld, was een klimaatvisionair. Of – volgens sommigen – een fantast. Hij wilde met zijn landschapskunst in Oost-Afrika de erosie stoppen, regenwater weer ondergronds brengen, drinkwater voor mens en dier bewerkstelligen en zo grootschalige herbebossing genereren door natuurlijke processen. Dit was een win-win scenario volgens hem. Door dit in hydrologische corridors te herhalen zou je wereldwijd het klimaat kunnen pacificeren.

De documentaire ‘De man die de wereld wilde veranderen’ volgt Peter Westerveld op zijn missie om de wereld ervan te overtuigen dat het klimaatprobleem op te lossen is met wat denk- en rekenwerk. De weg leidt langs vele hindernissen met als dramatisch dieptepunt zijn plotselinge dood in augustus 2014. Maar ook na zijn dood houden de ideeën van Peter Westerveld de gemoederen bezig. Bij de Universiteit Wageningen wordt zijn klimaatkunstwerk gereconstrueerd. Voor de Naga Foundation die hem in de jaren voor zijn dood steunde dient zijn gedachtegoed als inspiratie voor nieuwe ambitieuze vergroeningsprojecten.

Aanvang is 20.00 uur. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen