Project historische tuinmuur landgoed Oranje Nassau’s Oord gaat verder

Een oude muur
Een oude muur
Foto: ZYX, pixabay

Het eerste deel van de tuinmuur van de voormalige moestuin van Koning Willem III is afgelopen jaar gerestaureerd. In het voorjaar van 2015 is een groep hardwerkende vrijwilligers begonnen met het demonteren van de muur. Waarna leerling-metselaars van bouwopleiding ReVaBO de muur weer hebben opgebouwd.

Zinzia Zorggroep wil ook deel twee van de historische tuinmuur herstellen. Hiervoor hebben onder andere Gemeente Wageningen, Gemeente Renkum, het Prins Bernard Cultuurfonds, vrijwilligers en bouwopleiding ReVaBo hun hulp aangeboden.

Als alles volgens planning verloopt start de eerste groep vrijwilligers in mei met het demonteren van deel twee van de tuinmuur. Dit zodat de leerling-metselaars van ReVaBo in september de tuinmuur weer kunnen opbouwen.

Wilt u ook een steentje bijdragen?

Voordat we kunnen beginnen met de herbouw van deel twee, moeten de stenen eerst stuk voor stuk van de muur worden afgenomen en worden afgebikt met de machine. En daar hebben we hulp bij nodig! Heeft u binnenkort tijd om een handje te helpen op dit schitterende landgoed in het Renkumse Beekdal? Meldt u zich dan aan via [email protected].

Geschiedenis en omgeving zijn adembenemend

Mensen die besluiten aan de muur te werken kijken uit over de moestuin en het Renkums Beekdal. Landgoed Oranje Nassau’s Oord is een landschappelijk juweel. Waar nu een verpleeghuis staat, bevond zich ooit het eerste sanatorium van Nederland dat werd geschonken door Koningin Emma.

Een wandeling over het landgoed met haar bezienswaardigheden, zoals de ijskelder en grafheuvels, mag tijdens een bezoek niet ontbreken. Kortom, een dagje helpen aan de muur biedt ook de gelegenheid om te genieten van de schitterende omgeving.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen