Tanna in Filmhuis Oosterbeek, zie trailer

Foto: Filmposter

Op vrijdag 20 en zondag 22 mei vertoont Filmhuis Oosterbeek de bijzondere film Tanna, een Romeo en Julia-verhaal dat zich afspeelt bij een stam in de Zuid-Pacific.

Op Tanna, onderdeel van eilandengroep Vanuatu, leven enkele stammen nog volgens dezelfde regels en tradities als hun voorouders honderden jaren deden. Eten wat de natuur biedt, vrouwen in strooien rok en mannen met peniskoker, en vol ontzag voor de actieve vulkaan die geldt als heilige moedergodin. Van de moderne maatschappij, ook vertegenwoordigd op het eiland, willen ze niks weten.

Twee stammen, één liefde’; de poster van Tanna doet een Romeo & Julia-romance vermoeden. Maar hier is het net andersom. Wawa is verliefd op Dain, een jongen van haar eigen Yakul-volk, maar wordt vanwege de lokale Kastom-traditie uitgehuwelijkt aan een rivaliserende stam om oorlog te voorkomen.

Tanna is een fraai gefilmd Romeo en Julia-verhaal van Australiërs Bentley Dean en Martin Butler, gebaseerd op ware gebeurtenissen en uitgevoerd door een van de laatste traditionele stammen in de Zuid-Pacific. De filmmakers, beiden met een achtergrond in nieuwsreportages, dompelden zich met hun eigen gezin 7 maanden onder in deze traditionele, mystieke wereld tussen regenwoud en vulkaanas. Een puur en betoverend sprookje dat op het filmfestival in Venetië de publieksprijs won.

Deze film is te zien op 20 mei om 21.00 uur en 22 mei om 20.00 uur in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen