Wereld Vredes Vlam Oosterbeek per 1 november van Russisch gas af

Voormalig burgemeester Gebben en Savitri MacCuish, directeur World Peace Flame Foundation
Voormalig burgemeester Gebben en Savitri MacCuish, directeur World Peace Flame Foundation
Foto: Wereld Vredes Vlam Oosterbeek

Oosterbeek – De Wereld Vredes Vlam bij het Airborne Museum zal met ingang van 1 november worden afgekoppeld van door Gazprom geleverd gas.

“We hoorden pas recent dat onze vlam brandt op Russisch gas, een grotere tegenstelling tussen de boodschap van de Wereld Vredes Vlam en voeding met door Rusland geleverd gas is niet denkbaar.” aldus voorzitter André van Schaveren en penningmeester Peter de Jong van de Stichting World Peace Flame Renkum.

Moeilijker zichtbaar

In goed overleg met de directeur Airborne Museum en World Peace Flame International is besloten de toevoer van Russisch gas te stoppen en voorlopig over te gaan op lampenolie als brandstof voor de vlam. Nadeel is dat de Wereld Vredes Vlam vanaf de weg moeilijker zichtbaar zal zijn, zeker overdag.

Eventueel kan later worden teruggeschakeld naar Europees gas, maar ook dat is, zeker in de huidige tijd, niet duurzaam. Naarstig zal worden gezocht naar een permanente en duurzame oplossing. Een die recht doet aan de geschiedenis en statuur van de Wereld Vredes Vlam, in 1999 in Wales ontstoken aan vredesvlammen van alle continenten.

World Peace Flame

De Wereld Vredes Vlam Oosterbeek is in december 2012 voor het eerst ontstoken bij het Airborne Museum door toenmalig burgemeester van de gemeente Renkum, Jean-Paul Gebben en Savitri MacCuish, directeur van de World Peace Flame Foundation (zie foto). Het was een initiatief van Monique Schieman, André van Schaveren, Nikel Lambrechtsen (januari 2013 overleden) en Peter de Jong. Geïnspireerd door de World Peace Flame-monumenten die overal ter wereld staan.

De World Peace Flame brandt als eeuwige vlam in monumenten voor het Vredespaleis in Den Haag, in Cadzand, Venlo en Nijmegen en Enschede. Maar ook in België(Riemst), India, Amerika, Engeland, Australië en bij het National Civil Rights Museum (Martin Luther King) in Memphis staat een vredesmonument.

De vlam is aangeboden aan politieke en spirituele wereldleiders als Nelson Mandela , Desmond Tutu en paus Johannes Paulus I. Ook royalties als Queen Elisabeth en de Belgische Koning Filip, alsmede rolmodellen uit de filmwereld als Dustin Hoffman en George Clooney kregen de WPF aangeboden. Talloze wereldleiders ondersteunen daarnaast de verspreiding van dit initiatief.

Wereldwijd branden er duizenden kleinere vlammen in scholen, bij bedrijven, in ziekenhuizen en bij particulieren thuis en inmiddels is in ieder afzonderlijk land ter wereld een World Peace Flame aangestoken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen