Fotowedstrijd: Renkums landschap in beeld

Foto: PIX1861, pixabay

De gemeente Renkum organiseert een fotowedstrijd met het thema: Renkums landschap in beeld. Het doel van de wedstrijd is te weten wat volgens inwoners het mooiste en meest kenmerkende plekje in het buitengebied is.

Met het buitengebied wordt buiten de bebouwde kom bedoeld. De jury bestaat uit drie personen onder leiding van Wethouder Wendy Ruwhof en de mooiste foto’s worden in september gëexposeerd in het gemeentehuis. Daarnaast worden ze gebruikt in het nieuwe Landschapsbeleidsplan.

Nieuwe beleidsplannen

Het bestaande landschapsbeleid dateert uit 2005 en wordt dit jaar vernieuwd. Niet omdat het verouderd is, maar omdat diverse plannen reeds uitgevoerd zijn en nieuwe krijgen een prominente rol. Klimaat & water, duurzaamheid & energie en de participatie van vrijwilligers zijn een aantal van die nieuwe thema’s.

De foto’s die ingestuurd worden wil de gemeente dus voor dit plan gaan gebruiken. Mooie, actuele foto’s uit het oogpunt van de inwoner. Met het insturen van je foto, geef je de rechten af aan de gemeente en je naam wordt vermeld bij publicatie. Je mag ook meer foto’s insturen, des te meer kans maak je, maar er wordt maar één prijs per persoon vergeven.

Voorwaarden en de prijzen

De gemeente maakt via hun website en de Hoog en Laag de winnaars bekend, maar die krijgen persoonlijk natuurlijk ook bericht. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de foto’s, hier vind je de belangrijkste en ze zijn binnenkort ook op de website van de gemeente te vinden op renkum.nl/fotowedstrijd

De voorwaarden:

  • De foto is minimaal 1 MB of 3 megapixels (beter 5), te grote foto’s kunnen via wetransfer verstuurd worden
  • De foto moet uiterlijk 21 augustus om 23:59u via [email protected] ingestuurd zijn
  • Je naam, telefoonnummer en locatie van de foto vermelden, locatie moet buiten de bebouwde kom zijn
  • De foto mag geen beeldmerk omvatten
  • De foto mag alleen nabewerkt worden en mag niet door fotobewerking tot stand komen. Bij twijfel wordt het origineel opgevraagd

De prijzen:

  1. Een rondleiding met 6 personen door Renkums Beekdal met de boswachter en aansluitend een high tea bij Lunchroom De Beken.
  2. Boeken van Ruud Schaafsma, De Renkumse en Heelsumse Beken en De Oosterbeekse en Doorwerthse Beken
  3. Een vriendenkaart van Tuin de Lage Oorsprong waarmee je een heel jaar gratis toegang hebt.
Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen