Weervrouw Margot Ribberink laat positieve kant klimaatproblematiek zien

Foto: Margot Ribberink

Extreme hitte, ijskoude winters, hevige regenval, de overstromingen in Duitsland en Limburg afgelopen zomer. En herinner je je nog de windhoos nog die in 2019 over onder meer de gemeente Rheden trok?

Wat doen deze tijden van onzekerheid met je? Hoe houd je de moed erin? Heeft het zin om zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen, of een elektrische auto te gaan rijden? Stel je grote, kleine en praktische vragen aan een van Nederlands meest bevlogen weer- en klimaatexperts: Margot Ribberink! Donderdagavond 3 februari geeft ze tips en handvatten voor een duurzamer leven tijdens een interactieve online sessie, georganiseerd door de Bibliotheek Veluwezoom.

Weervrouw

Margot Ribberink werd bekend als weervrouw bij RTL. Na ruim 25 jaar als weervrouw te hebben gewerkt, gooide ze het roer om. Vol passie en energie geeft ze nu lezingen over klimaatverandering en duurzaamheid (en over het jagen op tornado’s!). Heb jij vragen, zorgen of dillema’s op het gebied van klimaatverandering of wil je tips om duurzamer te gaan leven, doe dan mee met de interactieve online sessie van de Bibliotheek Veluwezoom. Margot zal je laten inzien dat oplossingen vaak dichterbij zijn dan je denkt.

Stel je vragen aan Margot

Meedoen aan de interactieve sessie kan door je aan te melden via bibliotheekveluwezoom.nl/thema of via de Bibliotheek, tel. 06-44 29 41 85. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek, € 7,50 voor niet-leden, plusabonnementhouders: gratis.

Voorafgaand aan de lezing krijg je dan een uitnodiging via de mail. Als je niet weet hoe online deelnemen werkt, dan biedt de Bibliotheek ondersteuning. Geef dit aan bij het aanmelden.

Themaprogramma duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eígen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

De Bibliotheek Veluwezoom informeert en inspireert je t/m mei 2022 met een gevarieerd programma voor iedereen die duurzamer wil leven rondom huis en tuin. Met (onder meer) een duurzaamheidsmarkt, tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen