Herfstwandeling landgoederen Zilverberg en Oorsprong in Oosterbeek

Foto: Floor ten Brink

Oosterbeek – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 10 november 2021 een herfstwandeling over de landgoederen Zilverberg en Oorsprong. Dit is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen.

De boswachter neemt je mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoederen.

Weet je dat…

Weet je waar het vroegere landhuis van de Zilverberg heeft gestaan? Wist je bijvoorbeeld dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? Heb je al eens gehoord dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek hebben gestaan? En waarom dat er allemaal niet meer is? Wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En heb je al eens een kijkje genomen bij het historische zwembad, dat onlangs is gerestaureerd?

De boswachter besteedt onderweg aandacht aan al deze onderwerpen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Start: 13.30 uur. Duur: ca. 2,5 a 3 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: Parkeerplaats langs de Rijn bij Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek).
  • Meer informatie en online reserveren: glk.nl/activiteiten.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen