Al 162 ratten in Heelsums riool gevangen

Foto: USCDCP, PDP

Bewoners rondom de Heelsumse Barend Ferwerdastraat zijn blij. De rattenplaag waar zij last van hadden in het riool lijkt ten einde te komen, maar liefst 162 ratten zijn er al in de val gelopen.

Dit laat Anticimex, het bedrijf wat de vallen in het riool in opdracht van de gemeente uitzette weten.

Als ratten in de val

In juni werden de eerste vallen geplaatst. In de riolen om de Barend Ferwerdastraat werden zogeheten ‘gatekeepers’ geplaatst. Een gesloten systeem waarbij een rat niet meer in het volgende gebied kan komen, maar er ook niet meer uit. In de vallen zitten melders die warmte en beweging detecteren.

Door de sensor wordt de val geactiveerd. De rat wordt getroffen met veertien plastic staven met een snelheid van 130km per uur. Dat gaat zo snel dat de rat hier weinig van meekrijgt en niet lijdt.

Er gaat een seintje naar de meldkamer van Anticimec en die blijven zo 24/7 op de hoogte van de stand van zaken.

Geslaagd

Sommige mensen houden ratten als huisdier, dan zijn ze leuk, maar ratten in het riool is absoluut niet grappig! Ze kunnen ziektes verspreiden zoals salmonella, Hepatitis en de ziekte van Wehl. Gevaarlijk. De bewoners uit Heelsum kunnen opgelucht ademhalen dat er eindelijk een einde lijkt te komen aan de voortdurende rattenplaag die zo moeilijk te bestrijden was.

Een duidelijk tevreden buurtbewoonster zegt op verzoek tegen het bedrijf: ‘We kunnen niets anders dan zeer positief reageren op de inspanningen van Anticimex’!

Lees ook: Overlast van ratten aangepakt in Heelsum

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen