Western Hell or High Water in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op vrijdag 16 en zondag 18 december vertoont Filmhuis Oosterbeek de bejubelde moderne western Hell or High Water van David Mackenzie.

Twee broers, Tanner en Toby, dreigen de ranch van hun overleden moeder te verliezen door financiële problemen.

Texas Ranger

Ze besluiten om samen filialen van Texas Midlands Bank te overvallen en hun schulden bij deze bank af te lossen met het geld dat ze er gestolen hebben. De bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus wordt op de zaak gezet en dat zorgt voor een spannend kat-en-muisspel.

Het verhaal presenteert zich als een klassieke western: twee heldhaftige outlaws trotseren de gevestigde orde en de wet en worden op de voet gevolgd door de lokale politie.

Fanatiek

Wat deze film interessant maakt is het feit dat Hell or High Water zich in het moderne Texas afspeelt en dat er fanatiek wordt gereflecteerd op de grote kloof tussen de grotendeels vergrijsde bevolking en de snelle bureaucratie van de banken. Hiermee toont de film, behalve geweldig entertainment, een stevige en actuele kritiek.

Hell or High Water blinkt uit door buitengewoon goed acteerwerk, geweldige beelden en een uitstekende balans tussen humor en drama.

Vrijdag 16 december begint de film om 21:00 uur en zondag 18 december om 20:00 uur. Reserveren is aan te raden en dat kan via de website van het Filmhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen