Help! De blauwe envelop verdwijnt

Al vanaf 1 november verstuurt de belastingdienst geen enveloppen meer en post nu alles digitaal. Leuk zo’n besluit, maar wat nou als je computerkennis niet zo groot is?

Ook heeft iedereen een berichtenbox op MijnOverheid gekregen in het nieuwe jaar. Met je DigiD kun je al je zaken bekijken van de Belastingdienst, Kadaster, SVB, RDW, UWV en ook de gemeente Renkum is hier inmiddels bij aangesloten. Inzage in je pensioen, wanneer je APK verloopt en of je recht hebt op bepaalde vergoedingen, het is allemaal te zien bij MijnOverheid. Heel belangrijk dus om hier goed mee om te kunnen gaan.

De bieb helpt

Bibliotheek de Veluwezoom biedt uitkomst. De komende drie internetcafés in de gemeente Renkum zijn gewijd aan MijnOverheid en hoe je deze digitale berichten kunt bekijken. Nog geen DigiD? Ook daar helpen ze je graag mee.

Albertine Tesink is lees/mediacoach van bibliotheek De Veluwezoom en ze gaat je laten zien hoe je bij deze berichten kunt komen. Ook als er andere vragen zijn of dingen waar je tegenaan loopt kun je die hier behandelen. Samen met andere vrijwilligers helpen ze je gratis op weg. Voor de kosten hoef je het dus niet te laten

In Oosterbeek Doorwerth en Renkum

Het eerste Internetcafé start in 2016 in Oosterbeek in de vernieuwde Klipper op 5 januari. 14 Januari ben je welkom in Renkum bij de bieb aan de Europalaan en 21 januari bij de bibliotheek aan de Mozartlaan in Doorwerth.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen