Renkum Nieuws jaaroverzicht, wat werd in 2019 maandelijks het meest gelezen

Foto: CC0

Renkum Nieuws wenst alle lezers een fantastisch 2020 met veel geluk, gezondheid, leuks en liefde. Tijd voor een terugblik op 2019, welke artikelen werden het meest gelezen?

Januari

In januari blijkt het meeste gelezen artikel de 14e trekking van de Postcodeloterij. Inmiddels de traditionele Nieuwjaarsdagtrekking van de loterij. Er vielen veel prijzen en hoe leuk is het niet zo het nieuwe jaar te beginnen!

Februari

In februari vindt er een ernstig ongeluk plaatst op de A50 bij Nistelrode in Noord-Brabant waarbij een vrachtwagen op een file inrijd. 18 voertuigen waren betrokken en zes mensen raakten gewond. Onder hen een 52-jarige Oosterbeker. Hij overleed diezelfde nacht in het ziekenhuis.

Maart

In maart werd hondje Zaza doodgebeten door een Mastiff, de kleine Zaza was geen partij voor de stevige hond. Zaza was het hondje van één van de dierenartsen van Dierenartspraktijk De Dorstkamp en daar in de wachtkamer voltrok zich dit drama. Dierenarts Sietske is er helemaal klaar mee: laat die eigenaren van honden hun verantwoordelijkheid maar eens nemen. Het zou landelijk nieuws worden.

April

In april is er de traditionele lintjesregen. Negen inwoners van de gemeente Renkum krijgen uit handen van burgemeester Schaap een Koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau.

Mei

Mei, de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag de dag erna zijn twee belangrijke dagen. In onze buurgemeente Wageningen vindt het jaarlijkse Bevrijdingsfestival plaats en wat je daar allemaal over zou willen weten, werd in mei daarom het meest gelezen want waar is dat feestje?

Juni

Een wegafsluiting moet wel eens en komt nooit goed uit. Dat blijkt als de N782 tussen Bennekom en Renkum in fases wordt afgesloten. Je kunt het maar beter weten en het werd het meest gelezen én gedeelde artikel van juni.

Juli

Een motorrijder die door een automobilist tegen de vangrail aan werd gereden in juni, werd tot ver in juli nog gelezen. De automobilist zag de motor over het hoofd toen zij beiden af wilden slaan bij Renkum.

Augustus

In de aanloop naar de aankomende Airbornemaand zijn het vooral artikelen die daarop betrekking hebben die veel gelezen worden. Het is het artikel over de Airborne Pub No 1, Schoonoord in Oosterbeek dat alle berichten verslaat qua views deze maand.

September

2019 was het jaar van de 75e Airborne Herdenking. Er is veel te doen, er wordt veel georganiseerd en ook het één en ander onthuld. De Renkum Airborne neemt het steeds grotere plek in tijdens de herdenkingsweek. Op 20 en 21 september pakt de organisatie groots uit.

( en hoe het was, kun je hier bekijken: Mooie video terugblik op de Renkum Airborne van 2019)

Oktober

Nadat er tijdens een boogschietwedstrijd pijlen langs het doel gaan worden ze opgezocht. Men stuit daarbij op een aantal anti-tank granaten uit de Tweede Wereldoorlog, als de EOD meer ganaten vermoed, vinden ze die even daarna. Maar liefst 121 exemplaren werden gevonden. Ook dit zou landelijk nieuws worden.

November

Na maanden bouwen is het dan eindelijk zo ver: het nieuwe scholencomplex naast MFC Doelum is klaar en wordt geopend. Bassisscholen De Keijenberg en De Atlas betrekken het nieuwe gebouw en zijn er erg blij mee.

December

Een schok gaat door de gemeente als blijkt dat er op kerstavond een lichaam is gevonden aan de Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum. De dag erna blijkt de persoon door een natuurlijke oorzaak om het leven te zijn gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen