Hoe verder met Hoeve Heidestein (die weer open is)

Foto: Hoeve Heidestein

Vrijdagavond 28 januari was er een vergadering met vrijwilligers en geïnteresseerden in het Huis van Renkum over het behoud van de kinderboerderij Hoeve Heidestein. Er was een grote opkomst en de sfeer was goed.

Door Jackie Crince

Rond 19:00 uur opende Oswald Velthuizen de vergadering. Na een korte introductie van alle aanwezigen werd het voorlopig plan gepresenteerd. De aandrijvers voor het behoud van de kinderboerderij zijn Oswald Velthuizen en Maarten Bohmer.

Beide zijn uiterst gemotiveerd om de hoeve Heidestein voor jong en oud te behouden. In de laatste weken zijn zij dan ook keihard aan het werk geweest om dit plan te maken in samenwerking met de andere vrijwilligers en meedenkers. Er is gekeken om de kinderboerderij zo breed als mogelijk inzetbaar te maken. En bereikbaar te maken voor jong en oud.

De ondersteuning vanuit inwoners, vrijwilligers en lokale bedrijven is hartverwarmend. Er is meer dan 10.000 euro aan contanten binnen gekomen en steun van bedrijven in uren en materialen. Ook dit vertegenwoordigd een groot bedrag. Een aannemer, dakdekker en schilder staan al in de startblokken om er weer wat goeds van te maken.

Er wordt momenteel door deze bedrijven een inventarisatie gedaan welke werkzaamheden (vernieuwing en reparaties) eruit gevoerd moeten worden. Denk hierbij aan vervanging van daken, schilderwerkzaamheden, vernieuwing hokken van de dieren, nieuwe vloeren, aanpassen toiletten et cetera. Het is een hele lijst geworden.

Laaiend enthousiast

Ook de vrijwilligers zijn laaiend enthousiast en hebben veel goede ideeën aangedragen die in het plan verwerkt zullen worden. Verder is er nog veel in beweging maar begint het plan steeds duidelijker te worden. Overduidelijk is dat het welzijn van de dieren voorop staat. En dat er ook geïnvesteerd wordt voor de lange termijn. Per 1 maart stopt de huidige huurder en wordt er gezocht naar een nieuwe vorm van exploitatie. Dit kan een stichting worden of het kan opgenomen worden in een bestaande vereniging of stichting. Dit onderzoek is nog in volle gang.
Op het moment wordt er samengewerkt met diverse stichtingen, organisaties, bedrijven, gemeente, vrijwilligers en nog veel meer om alles zo realistisch mogelijk in kaart te brengen. En ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk een doorstart gemaakt kan worden.

Kijkje nemen

Hoeve Heidestein is ook weer open. De openingstijden zijn

  • Maandag + Donderdag en Vrijdag: Van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 – 16:00.
  • Kinderen alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

Al met al wordt er alles op alles gezet om Heidestein voor de gemeente Renkum te behouden. Wil jij ook een steentje bijdragen, neem dan contact op met Maarten of Oswald (Facebook) [email protected] of 0628959161

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen