Gedeeltelijke maansverduistering eind oktober

Foto: foto-augenblick, Pixabay

Eind oktober is in Nederland een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Dat meldt Weeronline. De maansverduistering vindt plaats in de nacht van 28 op 29 oktober en het fenomeen is te zien vanuit Nederland en België.

Bij een maansverduistering beweegt de maan door de schaduw van de aarde. Bij een gedeeltelijke verduistering lijkt het daardoor alsof er een hapje uit de maan is genomen. De verduistering begint om 20.01 uur en is op haar hoogtepunt om 22.15. Om 00.29 uur is de gedeeltelijke verduistering voorbij.

Volledige maansverduistering

De volgende volledige maansverduistering staat gepland voor september 2025. Bij een volledige verduistering krijgt de maan een rode kleur. Dit wordt dan ook een bloedmaan genoemd.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen