112

Tip onthulde wietplantage Dorpsstraat Renkum

Foto: Renkum.Nieuws

Een tip was de aanleiding voor de inval vanmorgen bij de tapijtwinkel in de Dorpsstraat Renkum. De tip bleek goed, er werden maar liefst 400 wietplanten in een volledige plantage aangetroffen.

De ontmanteling van de plantage vond in de middag plaats via de achterzijde van het pand. ’s Morgens was de ruimte ontdekt waarbij ook de brandweer ter plaatste moest komen. Voor de veiligheid van de politiemedewerkers zijn er metingen verricht. Daaruit bleek dat de gaswaarden hoog genoeg waren om gevaarlijk te zijn.

Doordat er bijna tegelijkertijd een stroomstoring optrad rond 9:00 uur, was men al snel in de veronderstelling dat beide zaken iets met elkaar van doen hadden. Door de uitval van de stroom werd de lucht niet meer afgezogen waardoor in de omgeving de wietlucht goed te ruiken was. Maar toen de stroom uitviel was de politie al aanwezig en zij werden, net als de rest van Renkum en Heelsum verrast door de stroomuitval.

Volgens een politiewoordvoerder zijn er nog geen aanhoudingen verricht, maar hij sluit niet uit dat die alsnog volgen. De kosten voor de brandweer in verband met de hoge gaswaardes zullen ook in rekening worden gebracht bij de verantwoordelijke. Wat er nu met het pand gaat gebeuren is nog niet duidelijk

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen