Dorpsdichter Renkum schrijft cadeaugedichten in Oosterbeek

Foto: Renkum.Nieuws

Zaterdagmiddag hield dorpsdichter Bianca Hendriks een tafeltje bezet bij boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek met haar kladblok en pen in de aanslag, klaar om ‘op commando’ gedichten te schrijven voor wie dat wilde.

Bezoekers van de boekhandel reageerden verrast. Een persoonlijk gedicht bij een cadeau? Dat is nog eens leuk om weg te geven! Veel klanten waren in de boekhandel om een cadeau te kopen voor een vriend, familielid of geliefde. Het cadeau wat men zocht was meteen een opening naar een beschrijving van de persoon voor wie een gedicht geschreven moest worden.

Echt blij

Een paar steekwoorden over de persoon had Bianca maar nodig om even daarna een raak gedichtje af te leveren, waarop wederom blij verrast werd gereageerd. Wat mooi! En wat goed! Een medewerkster van de boekhandel die Bianca ook gevraagd had om een gedicht, was er zelfs stil van.

Nadat het gedicht goedgekeurd was, en dat deden ze zonder uitzondering allemaal meteen, werd het op blank papier in Bianca’s mooie handschrift met vulpen vereeuwigd. Zo gingen zaterdagmiddag heel wat klanten van Meijer & Siegers zeer content de winkel uit met een wel heel origineel presentje.

Week van de Poëzie

Leuk, vindt Bianca het als dorpsdichter van Renkum en het op verzoek dichten hier in de boekhandel, een goede oefening. Ter plekke ‘even’ een gedicht schrijven met hulp van een paar steekwoorden, dat had ze nog niet eerder gedaan. Ze had zelf bij de boekhandel gevraagd of het leuk zou zijn om tijdens de Week van de Poëzie in de winkel te komen dichten.

Wim Kersten van Meijer & Siegers vond het meteen een goed idee en aan het eind van de dag, werd Bianca door hem heel hartelijk bedankt voor haar creatieve toevoeging aan een gewone winkeldag. De mooie grote bos bloemen die naast de dorpsdichter op het tafeltje had gestaan, was voor haar bedoeld.

De mooie bos werd met een brede glimlach aangenomen want Bianca’ s spontane idee gebaseerd op een Mexicaanse escribano en haar eigen creatieve geest, had haar niet alleen een leuke dag bezorgd, haar doel om Poëzie dichter naar de mensen te brengen was geslaagd.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen